Actualitat

1a jornada d’orientació a 2n de batxillerat

El passat 28 de febrer vam celebrar la 1a Jornada d’Orientació de Segon de Batxillerat, un cicle de xerrades destinades a proporcionar al nostre alumnat informació, eines i una visió una mica més clara sobre el seu futur formatiu. Les ponències van abordar temes rellevants per al moment actual que està vivint el nostre alumnat: Com és la selectivitat, què esperar d’una carrera universitària, com triar un itinerari formatiu…

A l’esdeveniment hi van assistir professionals de diverses disciplines, que van parlar del seu pas per la universitat i la seva trajectòria professional: Com els va anar la carrera, si totes les matèries els van agradar o no, si van trobar feina just en acabar la carrera o els va costar una mica…

Les ponències es van organitzar en 2 torns, en els quals tenien lloc, de manera simultània, dues xerrades de l’àmbit científic i dues xerrades de l’àmbit social perquè l’alumnat pogués triar les més adequades per als seus interessos. Al final de cada torn, tots quatre professionals es trobaven en una taula rodona per dialogar sobre la selectivitat: Com es van preparar per a la selectivitat i com va ser la seva experiència.

Va ser una jornada molt interessant, i l’alumnat va valorar molt positivament el fet de poder escoltar i conversar amb professionals de l’àmbit al qual volen accedir, poder demanar-los consell i aprendre de la seva experiència. Sens dubte, aquesta 1a Jornada d’Orientació serà la primera de moltes!

Els i les professionals que ens van visitar:

En aquesta primera jornada, vam tenir el privilegi de comptar amb professionals de gran recorregut en els seus camps:

  • Àlex Rojas: Infermer i Tècnic en Transport Sanitari. Ha fet el curs DEA i ha treballat al Comitè Organitzador Olímpic Barcelona’92, a la Clínica Olivé-Gumà i a la Creu Roja Sabadell. Actualment, treballa al Transport Sanitari de Catalunya com a Coordinador i Gestor del Servei Programat de Catalunya Central, Pirineus, Delta del Llobregat i Osca, i com a Cap d’Equip de Coordinació i Gestió de Serveis Privats de Catalunya i Canàries.
  • Carles Bonet: Doctor en Biologia, treballa com a director tècnic de la Plataforma Genòmica, Transcriptòmica i Bioinformàtica de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona – CSIC.
  • Enric Figueras: Llicenciat en Periodisme, té diferents màsters en Spanish Linguistics i MBA. Ha treballat a la Boise State University i com a director de diferents programes de CEA Study Abroad. En l’actualitat, és el vicepresident Internacional de Programes de CEA Study Abroad.
  • Enrique Manuel Rodríguez i Lídia Vital: Llicenciats en Dret. A més, la Lídia és Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques, té un màster en Pràctica Jurídica, el Certificat d’Aptitud Pedagògica i diferents cursos i seminaris sobre dret penal. Ha treballat en molts llocs relacionats amb el turisme i des del 1995 es dedica de ple a l’advocacia. L’Enrique, a més de ser llicenciat en dret, ha preparat l’examen d’ingrés al Cos d’Auditors d’Empresa i el d’oposicions d’accés a la Carrera Judicial, Ministeri Fiscal i Lletrats d’Administració de Justícia, així com diferents cursos i seminaris sobre dret penal. Des del 2001 es dedica a l’advocacia i forma part de la Unitat Integral de Violència contra el Metge.
  • Judit Porta: Llicenciada en Periodisme, té un postgrau en Disseny de Projectes Culturals i un màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals. En l’actualitat, treballa com a Productora Executiva de la Xarxa de Comunicació Local donant suport als mitjans de televisió i ràdio de tot el país.
  • Marta Carruesco: Llicenciada en Humanitats, especialitat en Literatura, i Llicenciada en Comunicació. Té un Màster en Direcció de Màrqueting i Vendes, un altre de Formació del Professorat i un Postgrau de Màrqueting Digital. Ha treballat a RTVE, TV3, a l’Editorial Edimicros, al Grup Policlínic, a Orbyce Communication i a l’ESERP Digital Business & Law School. Actualment, és Cap de Departament Escola – Empresa i professora del Departament d’Empresa a La Salle Gràcia.
  • Oriol Ruiz: Enginyer Industrial Superior. Té dos postgraus, un de Gestió d’Obra i un altre de Facility Management pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona. A més, ha fet diferents cursos relacionats amb eficiència energètica i qualitat ambiental. És avaluador i certificador Etiqueta VERDE d’edificis i professor del postgrau de Direcció i Control d’Execució d’Obres al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona. Ha treballat com a Tècnic Projectista a diferents empreses i actualment és soci fundador i únic administrador de l’empresa ORDEIC Projectes i Consultoria, S.L.U., amb 9 treballadors a càrrec seu.
  • Raquel Clivillé: Llicenciada en Biologia Humana, Màster en Laboratori d’Anàlisis Clíniques i Tècnic Superior de Qualitat d’Aire d’Ambient d’Interiors. Treballa de Responsable de Microbiologia de l’àrea de Barcelona i Responsable de Bioseguretat Ambiental del Consorci de Laboratoris Intercomarcal i com a professora associada de la Universitat Pompeu Fabra.

Des de La Salle Gràcia, volem expressar el nostre agraïment als i les professionals que van dedicar el seu temps a participar en aquesta jornada. Moltes gràcies a tothom!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website