Benvinguts a La Salle Gràcia

Coneix l'escola

Educació Infantil

Educació Primària

Batxillerat

Cicles Formatius

La nostra escola

Benvinguts i benvingudes a La Salle Gràcia, un centre educatiu fundat fa més de 100 anys, i situat al cor del barri de Gràcia, a Barcelona. Som una escola dinàmica i activa, amb una implicació estreta amb el nostre barri i el nostre entorn.

La nostra oferta educativa abasta des de P3 fins a la formació postobligatòria: Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior.

La Salle Gràcia
Icona Fletxa amb estrella

El nostre projecte educatiu

Integra la tradició de ser una escola centenària amb la innovació pedagògica. Tota la nostra Comunitat Educativa treballa en la mateixa línia per donar coherència a la nostra proposta, amb persones que creuen en un projecte consolidat però que alhora el fan viu i en constant evolució.

Xarxa de més de 25 escoles

La Salle Gràcia forma part de la xarxa d’escoles de La Salle, d’una xarxa amb 25 centres a Catalunya i més de 1.000 centres a tot el món, la qual aposta per un projecte educatiu basat en una oferta de valors cristians al servei d’una formació de qualitat i que dona resposta a les necessitats del món actual.

La Salle Gràcia

Model educatiu

Atenció

personalitzada

Treballem en un entorn integrador en el qual atenem les necessitats particulars dels I les nostres alumnes.
LaSalle-Gracia-02-131

Estil pedagògic innovador

En constant anàlisi i renovació per part del nostre equip d’experts.
LaSalle-Gracia-02-43

Educació

en valors

Proporcionem a les persones una formació integral a través de la responsabilitat, la justícia, la convivència, la transcendència i la interioritat.
LaSalle-Gracia-01-51

Aprenentatge tecnològic i pràctic

Apostem per l’ús de les tecnologies per preparar els I les nostres alumnes per a nous reptes de futur.
LaSalle-Gracia-01-73
LaSalle-Gracia-01-67
La Salle Gràcia
Reptes de futur

El nostre objectiu és formar persones i preparar-les per afrontar els reptes de futur, i ho fem des de dues vessants: l’acadèmica i la personal. Acadèmicament, dotem el nostre alumnat dels coneixements i les competències que necessitaran Per a la seva incorporació com agents actius en la societat. L’aprenentatge de les llengües estrangeres, la robòtica, la tecnologia, l’aprenentatge cooperatiu, l’educació emocional i el treball Per projectes proporcionen la base i els coneixements per als nous reptes formatius. Des de la vessant personal, atenem les necessitats dels I les alumnes Per tal que esdevinguin persones autònomes, responsables, amb una escala de valors sòlida, compromeses amb la societat i el món.

L’escola
La nostra història

L’escola es va fundar l’any 1892, gràcies a la subvenció de Dorotea de Chopieta. Inicialment, l’escola estava situada al carrer de l’Església, i no va ser fins més tard que es va traslladar on som ara, a la Plaça del Nord.

La Salle Gràcia

Les nostres instal·lacions

La Salle Gràcia

Millora contínua

LaSalle-Gracia-01-37

L’escola té implementat un model de gestió per processos, basat en la ISO 9001:2015, que cerca la millora contínua en la qualitat de l’ensenyament. La Salle Gràcia té en compte en els seus processos els requisits legals aplicables en cadascun d’ells I vetlla per al seu compliment. La Direcció considera la qualitat un factor essencial per a l’èxit del centre i entén que cada membre ha de ser responsable de la funció que realitza. Així doncs, la nostra Política de Qualitat està d’acord amb satisfer les necessitats dels i les alumnes i la resta de la Comunitat Educativa, oferint-los uns ensenyaments i serveis de qualitat, cercant la millora contínua.

La Política de Qualitat de La Salle Gràcia persegueix:

Mitjançant la nostra Política de Qualitat, a La Salle Gràcia volem  proporcionar a la societat un servei educatiu de qualitat, que permeti a l’alumnat adquirir els coneixements i les habilitats necessàries dins del marc del nostre Caràcter Propi.

Ser un centre referent en el nostre context, on el concepte de millora contínua i la tradició pedagògica lasal·liana estiguin present en totes les actuacions i esdevinguin una manera de fer junts/es i en comunitat.

 • Millorar contínuament l’eficàcia i l’eficiència de les activitats i serveis.
 • Garantir la confiança i la satisfacció del client (equip humà, alumnat, famílies, entorn i municipi i societat en general) per la qual cosa el nostre Centre intentarà complir les seves expectatives ara i en el futur.

La implantació I el manteniment del nostre Sistema de Gestió de la Qualitat contempla com a referents:

 • La dimensió personal de l’alumne/a, que implica la satisfacció de les seves necessitats educatives des dels valors cristians.
 • La dimensió familiar, que comporta una relació de confiança entre família i Centre, per tal de garantir la qualitat del servei educatiu que reben els seus fills i filles.
 • La dimensió professional, que fa necessària la satisfacció de l’Equip Docent i el Personal d’Administració i Serveis.
 • La dimensió social, que exigeix dotar de competències, habilitats i valors a l’alumnat per tal d’incorporar-se a la societat.
 • La dimensió tècnica, que cerca l’acompliment i actualització dels objectius de qualitat i els requisits establerts per l’Administració Educativa.
 • La dimensió econòmica-financera, que implica el compromís de la Direcció en administrar els recursos del Centre per tal de proporcionar la infraestructura necessària per assolir els objectius de qualitat.

La Direcció del Centre es compromet a comunicar la Política de Qualitat a tota la Comunitat Educativa. Aquesta estarà a l’abast de tots els membres a la pàgina web de l’escola i es conservarà com a informació documentada la base de dades documental d’ús intern.

La Política de Qualitat del Centre es revisa per tal d‘adaptar-la als canvis que es produeixen a la societat contínuament. Tota la Comunitat Educativa accepta aquest repte i assumeix la responsabilitat de participar activament en el desenvolupament i millora de la qualitat al Centre, revisant, quan sigui necessari, els objectius marcats per tal de complir la nostra Missió.

Comunitat

Comunitat educativa

LaSalle-Gracia-02-93

Que han convertit l’escola en casa seva i transmeten el sentit de pertinença a tots els que hi convivim essent testimoni de vida del nostre Fundador.

Un gran equip humà format per prop de 150 mestres i especialistes en formació constant i que formen els alumnes en continguts, competències i valors.

Que gestionen la documentació de l’escola, atenen i acompanyen als usuaris en tot allò que poden necessitar i tenen cura de les instal·lacions.

Que són presents en els espais de lleure dels alumnes per acompanyar-los en el seu procés formatiu.

Un equip que comparteix una visió formativa de l’esport al servei de les disciplines esportives que té el club.
Una comunitat de famílies gran i organitzada amb representants i delegats on tothom té l’oportunitat de participar a la vida activa de l’escola.
El centre de tota la nostra comunitat.
Comunitat

Associació de Famílies de la Salle Gràcia

L’AFA de La Salle Gràcia col·labora en la dinàmica formativa i social de l’escola, així com en l’organització de diverses activitats que vinculen l’escola amb el barri i el seu entorn més immediat.

Les vies de col·laboració de les famílies amb l’Associació i amb l’escola són vàries, destacant la possibilitat d’exercir les funcions de delegat o sotsdelegat de curs i participant activament en les seves Comissions.

Els delegats/des o Sotsdelegats/des de classe són els representants de les mares i pares de cada classe i transmissors de la informació d’interès general cap a l’escola, a través de la Junta, i cap als pares i mares de la seva classe. Es duen a terme fins a 3 reunions al llarg del curs.

Les Comissions constituïdes per pares i mares sensibilitzats en un mateix tema o àmbit d’actuació es reuneixen per a dinamitzar activitats i donar el seu suport a l’escola en la realització d’activitats per a l’alumnat.
LaSalle-Gracia-02-Sony-4
La Salle Gràcia

Club esportiu

Una educació integral inclou una educació per a la salut, l’activitat física i l’alimentació com a pilars de formació per a la vida.

El Club Esportiu La Salle Gràcia ofereix una proposta d’activitats extraescolars en l’àmbit esportiu on l’esport es practiqua des dels valors recollits en el Caràcter Propi lasal·lià: l’amistat, la responsabilitat, el treball en equip, el respecte i la convivència.

LaSalle-Gracia-02-171
Comunitat

Agrupament Estrella del Nord

La Salle Gràcia tenim clar que l’educació́ en el lleure esdevé́ un motor transformador pels nostres alumnes, tant de l’escola com de fora d’aquesta. És per això̀ que comptem amb l’Estrella del Nord, l’agrupament de joves que realitzen tot un seguit de trobades fora de l’horari escolar, els dissabtes, per poder aprendre més encara a través de jocs, gimcanes, cançons, danses, sortides, excursions, acampades… Tot plegat per poder donar aquest valor afegit en la nostra tasca educadora al servei dels nostres infants i joves.

Es reuneixen els dissabtes de 17 a 19h, i fan una sortida de cap de setmana cada trimestre i una setmana de campaments a l’estiu.

Comunitat

El Cercle Cultural I Recreatiu La Salle

El Cercle La Salle, que ja ha complert vint-i-cinc anys, vol ser un espai acollidor, amb un ambient d’amistat, cultura, divertiment, alegria i optimisme. El seu objectiu és oferir aprenentatges i propostes culturals i educatives per a persones en edat de jubilació, en gran part vinculades a La Salle com exalumnes, familiars, amics, veïns… Per aquest motiu, ofereix un conjunt d’activitats transcendents, científiques, culturals, artístiques i de lleure.

Actualment, ofereix els següents serveis i activitats:

 • Cursos setmanals: idiomes (català, anglès, francès), història de la música, art i bíblia, psicologia, memòria.
 • Taller de pintura.
 • Espais de jocs de taula: canastra i Rummikub.
 • Sessions audiovisuals, conferències; viatges, celebracions…
 • Locals al Col·legi La Salle Gràcia.

Horari: de dilluns a dimecres, de 17.30 a 20 h. I algunes tardes de dijous.
Preus reduïts, ja que l’organització segueix criteris de voluntariat.

Informacions i inscripcions a partir del 18 de setembre

La formació al llarg de la vida és enriquidora; la superació de nous reptes ens motiva i ens fa sentir satisfets personalment. Moltes persones per diversos motius van deixar d’estudiar per dedicar-se a altres tasques. El Cercle està pensat per cobrir aquestes necessitats en aquelles persones que en el seu moment no van poder estudiar o volen continuar formant-se.
L’educació d’adults ofereix una contribució substancial al desenvolupament personal, la inclusió social, la ciutadania activa i molt més.

El Cercle La Salle és una associació reconeguda i aprovada per la Generalitat de Catalunya com a Centre de formació d’adults.

Accés al correu @lasalle.cat

Cercle_Cultural_i_recreatiu
La Salle al món
Reprodueix vídeo
CreaEscola Quality Certificate for Education Website