Actualitat

La Salle Gràcia acull la trobada de les seus territorials de la Lliga de Deb(v)at

Dimecres passat, La Salle Gràcia va ser l’amfitriona d’un esdeveniment molt especial: una de les trobades de seus territorials de la Lliga de Deb(v)at. Aquesta experiència, organitzada per #LaSalleXperience, va portar alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat a debatre sobre una qüestió força rellevant en els temps actuals: “la pornografia condiciona la nostra manera de viure la sexualitat?”

L’esdeveniment va aplegar un total de 14 escoles, i nosaltres vam tenir el plaer i l’honor d’acollir-ne 10: La Salle Barceloneta, La Salle Bonanova, La Salle Comtal, La Salle Horta, La Salle Mollerussa, La Salle Montcada, La Salle Premià, La Salle Reus, La Salle Torreforta i, evidentment, La Salle Gràcia.

Grups de debat de Batxillerat

En aquesta jornada plena d’aprenentatge i diàleg, els equips participants van mostrar les seves habilitats d’argumentació, escolta activa i expressió oral. Va ser molt inspirador veure com l’alumnat posava en pràctica aquestes competències tan importants en diàlegs i exposicions plens de respecte i bons arguments.

El nostre alumnat de 1r de batxillerat, va jugar un paper fonamental en l’èxit de l’esdeveniment, ja que es van encarregar d’organitzar les sales i portar el control dels horaris, vetllar pel bon funcionament de l’esdeveniment i acompanyar les escoles visitants als diferents espais. Van fer una feina excel·lent!

Ara, el grup de deb(v)at de batxillerat de La Salle Gràcia es prepara per a la propera fase de la lliga, ja que, juntament amb La Salle Mollerussa, es van classificar per a la gran final! Enhorabona, nois i noies, endavant amb la següent fase! A ESO, les escoles de La Salle Premià, La Salle Reus, La Salle Figueres i La Salle Manlleu van classificar-se per a les semifinals.

Aquest esdeveniment no només és una competició, sinó una oportunitat per a l’aprenentatge, el creixement i la connexió entre estudiants. Busca obrir un espai de diàleg, d’esperit crític, on puguem aprendre a veure la realitat amb uns altres ulls. A través del debat, ens enriquim tant com a individus com a col·lectiu, i construïm una visió del món més humana, més justa, més comunitària.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website