Benvinguts a La Salle Gràcia

Projecte Educatiu

El projecte educatiu de La Salle

A La Salle tenim un estil pedagògic centrat en la persona I el seu desenvolupament humà i intel·lectual. El nostre projecte educatiu es basa en quatre pilars fonamentals:

Atenció

personalitzada

Treballem en un entorn integrador en el qual atenem les necessitats particulars dels I les nostres alumnes.
LaSalle-Gracia-02-131

Estil pedagògic innovador

En constant anàlisi i renovació per part del nostre equip d’experts.
LaSalle-Gracia-02-43

Educació

en valors

Proporcionem a les persones una formació integral a través de la responsabilitat, la justícia, la convivència, la transcendència i la interioritat.
LaSalle-Gracia-01-51

Aprenentatge tecnològic i pràctic

Apostem per l’ús de les tecnologies per preparar els I les nostres alumnes per a nous reptes de futur.
LaSalle-Gracia-01-73
Projecte educatiu

Nou Context d’Aprenentatge

El Nou Context d’Aprenentatge (NCA) és un marc pedagògic i pastoral, amb identitat pròpia, que presenta una proposta organitzativa, metodològica i avaluativa clara, que dona ple sentit a l’educació de la persona encarant de forma integral les seves dimensions emocional, cognitiva, corporal, social o espiritual, en el transcurs de les diferents etapes del seu desenvolupament. L’alumne es converteix en protagonista del seu propi aprenentatge.

LaSalle-Gracia-03-97
Principis pedagògics del NCA:

La vida interior és important, per això ens preocupem de desenvolupar la qualitat humana que uneixi espiritualitat i personalitat.

Els espais i el moviment són essencials en el desenvolupament cognitiu. Trenquem amb l’aula tradicional, potenciant la creativitat i l’aprenentatge.

El pensament es pot educar i l’escola ha de fomentar moments de reflexió individual i col·lectiva.

L’alumne genera hàbits d’aprenentatge autònom i l’escola ajuda a construir processos naturals i individuals d’aprenentatge com a experiència intransferible.

Aprenem a ser respectuosos amb els altres i a enriquir-nos participant en les pràctiques socials i culturals.
Visita el micro-site de La Salle per conèixer més sobre l’NCA:
Projecte educatiu

Caràcter propi

El Caràcter Propi recull els nostres principals trets d’identitat, on s’hi expressa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació i on s’hi recullen els principis que donen sentit a la nostra missió com a educadors i educadores. Pretén ser, sobretot, una invitació perquè tota la Comunitat Educativa se senti implicada en l’educació dels infants i els joves.

  • Al servei de la persona. El Centre La Salle és un àmbit d’aprenentatge i desenvolupament de les persones, de totes les seves potencialitats creatives, tant en la seva dimensió individual com social. Els educadors exerceixen el seu paper mediador entre l’alumne/a i l’aprenentatge, li faciliten l’adquisició de les competències bàsiques i dels coneixements, els procediments i les actituds per al seu desenvolupament harmoniós, i la incorporació responsable i crítica a la societat.
  • Amb una proposta de Valors. La Comunitat Educativa estimula els alumnes perquè adoptin una actitud positiva, lliure i decidida davant la nostra proposta de valors, de manera que aconsegueixin orientar les seves vides amb sentit ple.
LaSalle-Gracia-01-3
La Salle Gràcia

La institució

Actualment La Salle és present en 82 països repartits pels cinc continents. A les nostres escoles hi treballen uns 5.000 Germans i més de 70.000 professors i col·laboradors que atenen la formació de prop de 900.000 alumnes i estudiants de totes les edats i condicions en més dels mil centres lasal·lians: des de llars d’infants a centres de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, 73 centres universitaris, emissores de ràdio, sobretot al Perú, telèfons d’urgències pels joves en perill a Austràlia, escoles tècniques en països musulmans, com per exemple a Jordània o sintoistes al Japó… En l’actualitat la Salle compta amb més de 10.000.000 d’antics alumnes arreu del món.

També sota el carisma lasal.lià han nascut dues institucions de religioses: les Germanes Guadalupanes de La Salle i Lasallian Sisters que estan presents en una dotzena de països.

A tot el món i també molt a prop teu. A Catalunya, La Salle té una xarxa de 23 centres escolars, dues facultats universitàries, la Fundació La Salle que vetlla per la continuïtat de les escoles i la Fundació Comtal que coordina diverses experiències amb joves en risc de marginació social i joves immigrants. Aproximadament hi treballen un miler de professors i col·laboradors que atenen uns 22.000 alumnes.

LaSalle-Gracia-03-102
Projecte educatiu

Programes de
La Salle d’Innovació Educativa

CreaEscola Quality Certificate for Education Website